Új, online akció játék magyar nyelven: próbáld ki a Drakensang-Online-t!

A Drakensang egy közismert, számítógépes fantasy RPG, eredetileg a Dark Eye RPG szabálykönyvét használja. A Drakensang Online ingyenes, online akció játék a Bigpointtól, ami az offline Drakensang folytatása, azonban mégis teljesen új világba csöppen bele a játékos. A játék szüntelenül fejlődik, szinte naponta újabb küldetések, eszközök, lények kerülnek be a játékba.

A Drakensang varázslatos világa és teremtményei

Duria szigetkirálysága hanyatlóban van. Az árnyékvilág szörnyetegei ébredeznek, a régi birodalom különböző vidékein egyre több területet szállnak meg a különböző lények. Az emberiség ősi ellensége, az előző birodalom korában legyőzött Sárkány újabb eljövetele fenyegeti a királyságot. A keleten lévő ősi kereskedőváros, Shorfolkot lángok emésztették fel, sárkányszerű lények az urak az izzó romokon. A fémművességéről híres Slifmoor megyét egy sötét szekta hajtotta uralma alá és döntöttre rabigába a lakosságot. Wiltwuxshire mezőin embervadászatot folytatnak az árnyékvilág lényei. Szerencsére ezeken a helyeken is megmaradt egy-egy végső menedéke az embereknek, és a játékos irányította hősre vár a feladat, hogy ezekről a helyekről kiindulva megmentse a királyságot.
A Drakensang Online-ban új országként jelent meg nemrég a távoli, jeges északon található Norseland, ahonnan régen rengeteg rablóhadjárat érkezett Duriába.

Jelen pillanatban három fajta karakterből választhat a játékos, mindegyiknek sajátos tulajdonságai vannak, egyedi előnyök és hátrányok, amik a csata közbeni harcmodort is meghatározzák.

Sárkányharcos: a királyság védelmezői, elit harcosok elsősorban közelharcra alkalmas fegyverekkel és ismeretekkel. A sárkányrend kemény kiképzése után az ifjú harcosok vérszerződnek, így befogadják a sárkányvért, és használhatják a csatában erőt adó dühöt.
Körmágus: a régi titkos tudás őrei, akik a mágia erejével veszik fel a harcot az árnyékvilággal. Hosszú évek tanulmányai után válhatnak valódi varázslóvá, életüket a körmágusok kódexe vezérli. A Tudást tartják mindenek felett állónak, és ritkán vegyülnek az emberek közé. Képességgel rendelkeznek az elemek manipulálására, és távoli küzdelemre.
Kalandvadász: a múltban a természetközelben élő lakosság hagyományainak és tudásának örökösei. Az erdőben szerzett tudásnak és kifinomult érzékeik miatt a városlakók rettegik a gyors és élelmes vadászokat, akik legendás nyilazási technikájuk mellett a közelharcban is számolni lehet velük.
Mindhárom csoport büszke elittudattal bír, de a közös ellenség hatására egymással összefogva lépnek harcba az emberek védelmének érdekében birodalom szerte. A harc közben különböző tulajdonságainkat különböző esszenciák alkalmazásával időlegesen növelhetjük. Esszenciát csatában szerezhetünk, vagy andermantért vásárolhatunk.

Közösségi játék, próbák

Nincsen sokszereplős szerepjáték felhasználók közti kapcsolat nélkül. A felhasználók segíthetnek egymásnak akár a távolból is, sőt, klánokba is tömörülhetnek egy újabb update eredményeképp. Egymás ellen is összemérhetik erejüket (player-versus-player, azaz játékos-játékos-ellen játékmód), amire egy külön épület, az Aréna ad lehetőséget. Az arénában akár egyszerre többen is küzdhetnek egymás ellen.

Az RPG-kre jellemző módon a felhasználók rengeteg próbán vehetnek részt, aminek teljesítése során számos itemet szerezhetnek, nem beszélve az XP növelésről és andermantról. Mindegyik küldetésnek részletesen kidolgozott története van, ami összefügg más próbákkal, és amikből lépésről lépésre a Drakensang Online világának feledésbe merült történelmét ismerhetjük meg. A próbák nem sima hack & slash módon zajlanak, az egyszerű harcos játékoktól eltérően tervezést, taktikázást igényelnek, ezzel is frissen tartva a játékélményt.

A Drakensang Online böngészős játék, ennek megfelelően bárhol, ahol van internetkapcsolat játszhatunk vele, és nem foglal helyet a számítógépünkön. Bejelentkezés után azonnal betölt a játék, és beszippant a mágikus világ hihetetlen, 3D-s grafikája.

A játék ingyenesen játszható, de rendelkezik fizetős elemekkel. A mostanában elterjedt mikrotranzakciós rendszert használja, aminek segítségével a Duriában használt másik fajta pénznemből, az andermantból vásárolhatunk. Andermant elengedhetetlen esszencia beszerzéshez, bizonyos itemek fejlesztéséhez és beazonosításához, stb. A Drakensang Online ezek nélkül is teljes értékű, az andermant-vétellel azonban karakterünk fejlődését.

A Drakensang Online online szerepjáték méltó elődeihez; lélegzetelállító látványvilágával és részletekbe menően megtervezett világával, változatos lényeivel versenyre kel a nagy teljesítményt igénylő asztali játékokkal is. Kiadója, a Bigpoint nagy hangsúlyt fektet továbbá a multiplayer, közösségi játékra.

Leave a Comment